Jdi na obsah Jdi na menu

O mně

Pár slov o mně:

 

  • Narodil jsem se v roce 1996 ve Strakonicích. Od narození však žiji v Písku, za což jsem velmi rád. Písek je totiž krásné město a zároveň je to skvělá základna pro mineralogické výpravy! A také tu máme každý rok předvánoční burzu minerálů! 
  • Už když jsem byl malý kluk, tak jsme chodili na pole u Měrunic v Českém středohoří a hledali jsme granáty. Moje první oficiální výprava za cílem získat nějaké vzorky a začít tvořit sbírku proběhla v květnu roku 2012. To jsme se vydali na vrch Číčov u Hořence, kde jsme našli krásné krystaly aragonitu. Pak jsem začal pátrat, kde a co se v okolí Písku dá najít. Od té doby jsem ve "světě šutrů". Šutrování přináší kromě nálezů i spoustu nových přátel a zážitků. Nejkrásnější na tom je, že když se podívám na jakýkoli vzorek ve sbírce, tak má každý svůj příběh o tom, jak se ke mě dostal.
  • Sběratelství minerálů pro mě znamená relaxaci (i když někdy pěkně náročnou a nebezpečnou), odreagování a zábavu, která má svůj smysl a svou budoucnost. Tento koníček jsem si oblíbil také kvůli tomu, že každý šutr je originál a člověk se má pořád co o kamenech učit.
  • Kdybyste měli nějaký dotaz, připomínku apod. (nebo chcete jen pokecat o šutrech), tak se mi ozvěte (viz kontakt pod logem) a já Vám rád odpovím.

 

Můj oblíbený citát: "Kdo nemá pochopení pro kámen, neví mnoho o kráse tohoto světa." 

                                                                           Karel Čapek

 

Mnoho úspěchů nejen v "šutráckém světě" Vám přeje Zdeněk Šrot!

img_20150530_173745-001.jpg